Светослав Даскалов става генерал и шеф на Военното разузнаване

Светослав Даскалов става генерал и шеф на Военното разузнаване

Президентът и върховен главнокомандващ Росен Плевнелиев ще удостои в сряда с висше офицерско звание военнослужещи от Българската армия.

Полковник Светослав Даскалов ще бъде назначен на длъжността директор на Служба "Военна информация“, считано от 01 април 2016 г. и ще получи висше офицерско звание "бригаден генерал”.

Светослав Даскалов досега бе изпълняващ длъжността директор на военното разузнаване, като наследи на поста Йордан Бакалов.

Бакалов трябваше да напусне службата, след като парламентът прие законови поправки, според които шефът на военното разузнаване трябва да е задължително действащ военен.

Плевнелиев ще назначи и полковник Валери Цолов на длъжността началник на щаба на Сухопътните войски, като той ще получи висше офицерско звание "бригаден генерал”.

Полковник Костадин Кузмов ще бъде назначен на длъжността командир на 2-ра механизирана бригада, считано от 01 април 2016 г. и ще получи висше офицерско звание "бригаден генерал”.

Капитан I ранг Боян Медникаров ще бъде назначен на длъжността началник на Висше военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, считано от 01 април 2016 г. и ще получи висше офицерско звание "комодор”.

Държавният глава освобождава бригаден генерал Димитър Илиев от длъжността командир на 2-ра механизирана бригада и го назначава за заместник-командир на Корпус за бързо развръщане на НАТО в Солун, Гърция, считано от 01 април 2016 г., като го удостоява с висше офицерско звание "генерал-майор”.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?