Световен лидер в управлението и архивирането на данни откри представителство у нас

Световен лидер в управлението и архивирането на данни откри представителство у нас

Свое представителство в България откри от началото на януари световният лидер в областта на информационния мениджмънт "Веритас" (Veritas). Развитието и координацията на бизнеса на компанията за идентифициране, управление и архивиране на данни у нас е поверено на Зорница Сачкова, която има 17-годишен професионален опит на пазара на информационни технологии, съобщиха от "Веритас".

Нейните решения се предлагат на българския пазар от 2010 г. насам от компанията APCOM Ltd, която ще продължи да бъде единствения дистрибутор за страната, предоставяйки пред-продажбени, лицензионни и търговски консултации на партньорите на "Веритас", от чиито услуги ще ползват 86% от най-големите компании в класацията Fortune 500.

В България и региона компанията ще поддържа пазара за услугите си чрез активни инвестиции в продажби и технически ресурси, както и в регионални центрове за телепродажби.

"Веритас" е базирана в Калифорния. Компанията, разработва и предоставя в световен мащаб решения за архивиране и възстановяване на информация, управление на непрекъсваемостта на бизнес процесите, управление на информацията и нейното съхранение.

Клиентите на дружеството получават достъп до необходимите им данни по всяко време независимо къде се съхраняват, както и помощ при анализа на налична информация в полза на бизнеса им.

Количеството информация в световен мащаб расте бързо, като до 2020 г. се очаква да достигне го 44 зетабайта. В резултат, управлението на данните, които компаниите и организациите събират и съхраняват, се превръща в огромно предизвикателство. През следващата година възвръщането на контрола върху бизнес данните ще бъде по-важно от всякога. Предстоящи промени в законодателството на ЕС предвиждат по-строги мерки, включително и сериозни глоби за тези, които не ги спазват, посочват от компанията.

Проведено по нейна поръчка изследване сочи, сочи че до 2020 г. непроверените данни биха достигнали еквивалента на 891 млрд. щатски долари в разходи по съхранение и поддръжка, които биха могли да бъдат спестени. Проучването идентифицира т.нар тъмна информация като една от основните заплахи за организациите. Под термина се разбира масив от данни, чиято стойност не е определена и може да съдържа както ценна бизнес информация, така и непотребни данни, които хабят ресурси.

Според изследването на Vanson Bourne, Германия и Великобритания са най-нехайни по отношение на dark data, като съответно 66% и 59% от съхраняваните в тези страни данни попадат в тази категория. По-малки държави като Швейцария и скандинавските страни съхраняват и работят със значително по-малък обем ненужни или опасни данни.

Споделяне

Още от Бизнес

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?