Световната банка одобри социалната политика на Шулева

Изпълнителният директор за България в Световната банка Ад Мелкерт определи като много добра стъпка новия модел на българската социална политика.

Моделът на социална политика, който се прилага от българското правителство в момента, трябва да бъде един от основните приоритети на помощта на Световната банка за страната в следващите години. Това заяви Мелкерт след срещата си с вицепремиера и социален министър Лидия Шулева, цитиран от БТА.

По думите му най-важното е хората да получат образование, квалификация и опит, за да се реализират на пазара на труда. Надявам се работодателите виждат, че е от техен интерес да подкрепят този тип политика, допълни той.

Лидия Шулева е запознала Ад Мелкерт с новия модел на социална политика в България, със социалния диалог и развитието на пенсионната система в страната. По думите на Шулева гостът е проявил интерес как се решават проблемите в българското общество - безработицата, социалният диалог, образованието.

Лидия Шулева добави, че е помолила Ад Мелкерт да подкрепи българските проекти в социалната област пред Борда на директорите на Световната банка.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?