Световната банка с нов постоянен представител у нас

Антъни Томсън (вдясно), постоянен представител на Световната банка

Световната банка има нов постоянен представител за България. По този повод в съобщение до медиите от представителството на институцията в София отбелязват, че "банката продължава партньорството си с България, подкрепяйки страната да се възползва максимално от членството си в ЕС".

Като постоянен представител за България, Чехия и Словакия е назначен Антъни (Тони) Томпсън, с двойно ирландско и британско гражданство.

Преди това Тони Томсън е работил четири години като като мениджър "Стратегии и операции“ в сектор "Човешко развитие“ в централата на Световната банка във Вашингтон.

Той беше официално представен на българското правителство в четвъртък от г-жа Мамта Мурти, директор за Централна Европа и Балтийските държави в Световната банка.

“Партньорството между България и Световната банка датира от повече от 20 години. Нашето сътрудничество продължава да бъде много добро и силно, а сега се обръща към утвърждаване на споделения просперитет и икономическо развитие, което работи за всички“, заяви г-жа Мурти след срещите си с Екатерина Захариева, вицепремиер по икономическата политика, министър на регионалното развитие и министър на инвестиционното проектиране, и Румен Порожанов, министър на финансите.

“Много вдъхновяващо е да се видят постиженията на България през последните 20 години – как страната само за две десетилетия се превърна от прохождаща пазарна икономика в страна с над средните доходи и член на ЕС. Радваме се, че Световната банка беше сред партньорите на България в тази трансформация и за мен е привилегия да имам възможността лично да работя в подкрепа на икономическите реформи в България“, заяви новият постоянен представител на институцията Тони Томпсън.

Споделяне

Още от Бизнес