Световната хотелска верига "ИнтерКонтинентал" стъпи в София на мястото на "Радисън"

Анджело Зукала представи хотела

Световната хотелска верига "ИнтерКонтинентал  Хотелс енд Ризортс" (InterContinental Hotels & Resorts) вече приема гости и в София на мястото на отстъпилата "Радисън" срещу Народното събрание.

Петзвездният хотел е собственост на пловдивската "Галакси Инвестмънт Груп" през дружеството "Интерхотел  Гранд – Хотел София" АД и се управлява от "ИнтерКонтинентал Мениджмънт България" ЕООД.

Така софийският хотел става част от глобалния лидер в хотелиерството "ИнтерКонтинентал Груп", който присъства в  100 страни с 5367 хотела.

Сградата на площад "Народно събрание“ е изцяло реновирана и предлага елегантен дизайн и съвременен интериор. Изградено е и ново крило, което осигурява 54 допълнителни стаи за настаняване. Така хотелът ще разполага с общо 194 просторни стаи и 37 апартамента с модерни удобства и луксозни допълнения, които осигуряват на гостите максимален комфорт. 11 от общо 37-те апартамента са с тераси с впечатляващи гледки към сградата на Народното събрание, паметника на Цар Освободител, храм-паметника "Александър Невски“ или Витоша.

Хотелът има и пет модерни мултифункционални зали за събития, удобно разположени на един етаж.

"Винаги се стремим да осигурим на нашите гости достъп до най-завладяващите места в света, а България е привлекателна дестинация, която ще ги удиви и ще им предостави възможност за незабравими преживявания", заяви Анджело Зукала, генерален мениджър на хотела при представянето му.

В "ИнтерКонтинентал" отвори врати и най-новата кулинарна дестинация в София – стилният и уютен Floret Social Lounge and Bar, който предлага нов тип кулинарно изживяване, което изпълва сетивата на любителите както на световната, така и на местната кухня. Отличителен знак  са и авторските коктейли с креативен местен акцент. Floret е подходящ за срещи както на гостите на хотела, така и на столичани.

Споделяне

Още от Бизнес