Световни лидери ще се включат в шествието за солидарност в Париж

Германският канцлер Ангела Меркел, британският премиер Дейвид Камерън, испанският му колега Мариано Рахой  и още световни лидери ще се включат в шествието за солидарност в Париж, което ще се проведе в неделя.

Ръководителите на Европейския съюз Жан-Клод Юнкер и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също ще участват в марша във френската столица. От руска страна ще присъства министърът на външните работи Сергей Лавров.

Премиерът Бойко Борисов също ще участва, съобщиха от правителствената пресслужба. В събота сутринта обаче той не беше сигурен.

От една страна, е добре да се отиде, защото това е една подкрепа за Франция и в същото време ние всеки ден очакваме подкрепа от Европейския съюз, като държава България имам предвид.
 От друга страна, трябва много внимателно да се наблюдават процесите и много внимателно, това е огромен риск между другото. Ще разговарям с колегите от службите и ще преценим какви са позитивите и съответно минусите. Имам готовност, така че ако трябва, ще отида.”, каза Борисов.

Споделяне

Още от Свят