Световни спортни първенства и "София оупън" ще рекламират България

Световни спортни първенства и "София оупън" ще рекламират България

България ще бъде рекламирана като целогодишна туристическа дестинация по време на големите спортни състезания, чийто домакин ще е през 2018 г., съобщиха от Министерството на туризма в четвъртък след среща на ресорния министър Николина Ангелкова с шефовете на федерациите по волейбол Любомир Ганев, по художествена гимнастика Илиана Раева и по тенис Катерина Генова.

Страната ни ще бъде силно промотирана и по време на събитията, свързани с избора на София за Европейска столица на спорта през следващата година.

Рекламата на българския туристически продукт ще е част от тенис турнира от АТП 250 "София Оупън", в който през февруари ще се включи българската тенис звезда Григор Димитров. Същото е планирано да стане и в рамките на световните първенства по художествена гимнастика през септември в София и по мъжки волейбол, което ще се състои по същото време в България и Италия.

България става все по-притегателна като дестинация и за почитателите на тениса, особено след големия международен пробив на Григор Димитров. След успеха на първите две издания на турнира "София оупън" от 4 до 11 февруари 2018 г. ще се състои нова атрактивна надпревара на корта, съобщи генералният секретар на Българската федерация по тенис Катерина Генова. За трети път в историята си страната ни ще бъде домакин на турнир от календара на Асоциацията на професионалните тенисисти. По време на авторитетната проява ще се рекламират възможностите на българската столица като спортно средище, но и на многобройните ѝ туристически забележителности, поясни министър Ангелкова.

От 10 до 30 септември Варна, София и Русе ще са домакини на Световното първенство но волейбол за мъже, което се организира съвместно с Италия. Това ще е най-големият спортен форум, който страната ни ще приеме. Предишното домакинство на световно по волейбол е било през 1970 г., но сега ще привлече много по-голям интерес след силните изяви на българските състезатели през последните години, смятат от туристическото ведомство и планират там също да се рекламира туристическият потенциал на България, предлагаща разнообразни услуги за почивка и пътешествия.

По същото време в София ще се проведе и Световното първенство по художествена гимнастика – спорт, в който страната ни също е сред лидерите на планетата. На събитието се очакват над 2000 участници и гости, зрителите ще са многократно повече, а състезанието ще привлече и много туристи, посочва Илиана Раева, цитирана в съобщението на министерството.

Рекламата на страната ни ще съпътства и професионални състезания и любителски занимания, част от инициативата София Европейска столица на спорта за 2018 г.

Споделяне

Още от Бизнес