Световният икономически форум публикува Доктрина за Европа с български автор

Той е основателят на световната Webit общност Пламен Русев

Пламен Русев

Една от влиятелните неправителствени организация в света - Световният икономически форум в Давос публикува част от Доктрината за бъдещето на Европа, чийто автор е българинът Пламен Русев.

Това е голямо постижение, защото в 40-годишната история на Световния икономически форум за първи път българин е публикуван в една от най-влиятелните мрежи в света.

Пламен Русев е сериен технологичен предприемач, инвеститор и филантроп. Той е председател на Webit.Foundaton и основател на световната Webit общност, наброяваща десетки хиляди дигитални и технологични експерти, учени, предприемачи и инвеститори от четири континента. Русев е носител на редица награди и отличия на правителства, бизнеса и асоциации.

В Доктрината за бъдещето на Европа се говори за нуждата от интелигентна специализация на страните от Централна и Източна Европа на ниво държава и коренна промяна на образователната система на държавите в съответствие със съответната специализация на страната.

Доктрината напомня на познатия от миналото СИВ (Съвет за икономическа взаимопомощ), но изграден върху напълно нови икономически правила и в синхрон с четвъртата индустриална революция. Според Русев това ще даде нов тласък за региона и ново бъдеще на Европа.

Доктрината за бъдещето на Европа вече е споделена сред стотици хиляди глобални лидери и първите положителни коментари са вече факт.

Миналата година фондацията Webit за първи път представи България в неофициалната програма на форума в Давос и стана първата в света организация, която финансира и представя не себе си а държавата си - България.

Също през 2016 г. за първи път в последните 10 години списание "Форбс" (Forbes) написа позитивна новина за България и публикува интервю с Пламен Русев, свързана с инициативата му "София - дигитална столица".

На 25 април 2017 г. Webit.Fooudation отново събира световния елит в София на традиционния Webit.Festival Europe. Бъдещето на здравеопазването, транспорта, дигиталната трансформация, кибер сигурност, финансите, маркетинга и рекламата, умните градове и лидерството са сред темите, които ще се дискутират в София. Другите Webit събития се провеждат в Истанбул, Дубай, Сингапур и Делхи.

Споделяне

Още от Бизнес