Световният лидер в катерачните стени "Уолтопия" строи нови три завода у нас

Два са в икономическата зона на Божурище, третият е край Летница

Световният лидер в катерачните стени "Уолтопия" строи нови три завода у нас

Световният лидер в катерачните стени - българската компания "Уолтопия", ще построи нови три завода у нас. Два ще са в икономическата зона Божурище, я третият в Летница. Това съобщи единият от собствениците ѝ Ивайло Пенчев.

Първата копка на новия научно-изследователски и развоен център в Божурище бе направена в четвъртък. Инвестицията е 3.17 млн. лв. Центърът ще бъде изграден върху 17 495 кв.м. Той ще разполага с производствена база, административна и складова част. Предвижда се да бъдат открити нови 35 работни места. По план базата трябва да бъде завършена за 8 месеца.

"Благодаря на инвеститора, че така настоятелно развива своите проекти в България и че разчита на българската работна ръка и на българските институции за своите инвестиции" каза министърът на икономиката Божидар Лукарски, който направи първата копка на обекта.

"Тази година ще открием три предприятия на територията на България. Доволни сме от икономическата картина в страната", каза Ивайло Пенчев.

Инвестиционният проект е на "Клайммат", която е дъщерна фирма на "Уолтопия". Проектът е сертифициран с клас "А" по Закона за насърчаване на инвестициите.

"Клайммат" залага на високи технологии и приложната наука, което е сред приоритетите в политиката на Министерство на икономиката за подкрепа на иновативни предприятия, създаващи висока добавена стойност, посочи Лукарски.

"Уолтопия" е световен лидер в изработването на катерачни стени с над 15 години опит и реализирани проекти в 42 страни на шест континента.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес