Световноизвестната оперна певица Монсерат Кабайе ще пее в София на 27 септември

Монсерат Кабайе

Световноизвестната оперна прима Монсерат Кабайе пристига в България за концерт на 27 септември в зала 1 на НДК, съобщиха организаторите от "БГ Саунд Стейдж".

В турнето ѝ участва и нейната дъщеря Монсерат Марти, за която критиката твърди, че надминава таланта на майка си.

Репертоарът на Кабайе е огромен и вероятно несравним с репертоара на други певици от миналия и началото на този век. Пяла е всички велики оперни роли и се смята за единствената истинска наследница на Мария Калас. Може би е най-известна като прекрасна изпълнителка на белканто, се отбелязва в съобщението.

Извън операта, Кабайе става всеобща любимка и добива широка популярност благодарение на обичта си към рока и сътрудничеството си с Фреди Меркюри в хита от Олимпийските игри през 1992 г. "Барселона". След смъртта на солиста на "Куин" тя никога не изпълни с друг певец този дует.

Дъщерята на Кабайе - Монсерат Марти, започва да пее през 1998 г. и досега самостоятелната ѝ кариера е стремителна. През 2000 г. прави успешен дебют в миланския оперен театър "Ла Скала", играе водещата роля на Мария в "Уестсайдска история". Кариерата ѝ се развива успешно и до 2010 г. тя пресъздава 10 оперни роли в изключително реномирани оперни театри.

Въпреки напредналата си възраст, 80-годишната Кабайе не показва признаци, че се е уморила от сценичните си изяви и заявява, че никога няма да се откаже и да престане да пее, посочват организаторите на концерта у нас.

Споделяне

Още от Общество

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?