Свидетел по делото на Баретата се страхува за живота си

Свидетел по делото на Баретата се страхува за живота си

Свидетел в процеса срещу Златомир Иванов – Баретата заяви в съда, че е заплашван и се страхува за живота си. В понеделник Марио Божков се отказа от показанията си в досъдебната фаза. "Не ми е безразлично утре дали ще ме убият, имам две деца", обяви той.

Той се оплака, че прокуратурата не е направила нищо, за да може той и семейството му да не се чувстват застрашени. "Знам много неща, които са свързани със сигурността ми. Иска ми се поне още десетина години да поживея. Ако бях ценен за прокуратурата, трябваше да подсигурят защитата ми. За изминалата година и половина само аз знам какво съм преживял", каза пред съда Божков.

Свидетелят обясни, че се познава със Златко Баретата от 1993 г., тъй като и двамата се занимавали с охранителна дейност. Той твърди, че е бил много пъти в къщата на Баретата, но нито веднъж не е виждал наркотици там.

Божков дори предположи,че процесът срещу Баретата и още двадесет души е заради неуредени взаимоотношения между подсъдимия и Димитър Вучев – Демби. Баретата и Демби не се разбрали за 100 000 лева и срещу първия започнало дело. Божков каза още, че Димитър Вучев се е заканил същото нещо да се случи и с Николай Маринов - Малкия Маргин, ако не му плати 1 млн. лв.

Малко преди да бъде арестуван през февруари м. г., Баретата даде интервю, в което заяви, че Димитър Вучев – Демби е казал на адвокат Мариана Тодорова, че ако т..н. босове не му съберат един милион евро, ще ги накисне пред ДАНС и МВР.

Сега свидетелят Марио Божков твърди, че Демби се ползвал с протекции от полицията и се познавал с хора от службите. "Каквото той каже, всичко се случва", обяви Божков.

Демби от години е спряган за играч на столичния наркопазар. Той е задържан многократно, има и петнадесетгодишна присъда за стрелбата срещу Илиян Варсанов. Осъждан е условно и за незаконно притежание на оръжие. В момента обаче е на свобода и се готви да дава показания срещу Баретата и групата му. Демби се споменава и в показанията на защитения свидетел срещу Маргините – Велин Добрев.

Баретата отговаря заедно с още 20 души пред правосъдието. Според прокуратурата той е бил шеф на организирана престъпна група за разпространение на дрога. Освен това бившият служител на МВР е подсъдим и като поръчител на убийството на Румен Стефанов – Алф от Перник.

Един от основните козове на прокуратурата по това дело също е с доста съмнителна репутация. Това е Тихомир Георгиев, който е свидетел и по делото за наркотици срещу Големия Маргин и Стефан Бонев – Сако.

Споделяне

Още по темата

Още от България