Свидетел срещу Маргините поръчител на убийство?

Анонимен свидетел по делото срещу братята Красимир и Николай Маринови – Маргините е поръчал убийство заради 100 000 лв. борч.

Иван Петров – Полицая е арестуван месец по-късно с 60 кг амфетамин на ГКПП-Капитан Андреево при координирани действия на българските и турски служби за сигурност.

В петък от столичната полиция съобщиха, че е заловен един от нападателите на Николай Станев, който през януари бе прострелян до кафене на ъгъла на улиците "Лайош Кошут" и "Двайсети април". Вторият стрелец още се издирва.

От полицията заявяват, че Станев е трябвало да бъде убит заради дълг от 100 000 лв., а  поръчителят на покушението е известният на службите производиткел и търговец на синтетична дрога И. П., по прякор Полицая.

По информация на БТА става въпрос именно за Иван Петров – Полицая.

В показанията си пред съдя, на базата на които бе задържана т. нар. група на Маргините, защитеният свидетел по делото Велин Добрев казва, че Иван Петров – Полицая, който се занимавал с производство именно на синтетични наркотици и държал района на софийския квартал “Младост”, му предлагал 10 000 лв., за да убие някакъв арабин.

Странно защо обаче въпросното лице фигурира като анонимен свидетел в процеса срещу бившите сикаджии, а не е подсъдим, също като тях, при положение, че Велин Добев и в двата случая говори все за поръчки за убийства.

Преди време един от защитниците на Маргините определи анонимния свидетел като “нещо средно между мутра и измамник”.

Споделяне

Още от България