Свидетел твърди, че шофьорът, блъснал Милен Цветков, задрямал на волана

Свидетел твърди, че шофьорът, блъснал Милен Цветков, задрямал на волана

Кристиян Николов, обвиняем за умишленото причиняване на катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, е задрямал на волана преди инцидента. Това заяви пред съда един от свидетелите – Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов.

Иванов-младши пътуваше в джипа на Николов заедно с приятелката му Симона. След катастрофата той избяга. По-късно бе задържан и привлечен към отговорност за лъжесвидетелстване. След това обвиненията бяха свалени.

В сряда Иванов заяви пред съда, че с периферното си зрение видял червения светтофар, обърнал се към Николов и видял, че е със затворени очи и клюмнала глава.

Прокуратурата твърди, че младият мъж не е направил никакъв опит да спре и с почти 100 км. в час е ударил колата на чакащия Цветков.

Разказът на Иванов обаче липсваше в първоначално дадените показания.

"Никой не го е питал Кристиян в какво състояние е бил. Помните каква беше обстановката. Георги Иванов и Симона бяха с обвинения за лъжесвидетелстване. Шумотевицата беше много голяма и е абсолютно нормално за един млад човек в такава ситуация, някои неща да не си спомня, да си ги припомни по-късно", коментира след заседанието адвокатът на Николов Константин Симеонов.

Според адвокатите на семейството на Цветков тези показания не се потвърждават от другите доказателства по делото.

Споделяне

Още от България