Свидетели на катастрофата с Милен Цветков отричат обвиняемият да му е помагал

Снимка: БГНЕС

Разнопосочни свидетелски показания за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, се чуха в съдебната зала в петък. На второто заседание по делото бяха разпитани няколко очевидци. Част от тях заявиха, че не са видели обвиняемия Кристиан Николов да се опитва да помага на Цветков. Дни по-рано неговата приятелка Симона Цанкова каза тъкмо обратното. Други свидетели я подкрепиха с показанията си.

Цанкова твърди, че след като блъснал колата на Цветков Николов слязъл от джипа си, свалил обувката си и я сложил под главата на пострадалия журналист. Опитал да му прави и изкуствено дишане.

Част от призованите в петък свидетели обясниха, че младежите първоначално не тръгнали към колата на Цветков. Вместо това правили нещо на задната седкалка на джипа.

Противоречивите показания при такива събития са нещо нормално, защото хората ги възприемат по различен начин, коментира адвокатът на Николов Константин Симеонов. Защитникът на семейството на Цветков Менко Менков пък обясни, че досега има само един свидетел, който твърди, че шофьорът е помагал.

Николов е обвинен за умишлено причиняване на катастрофата. Според разследващите той е имал три вида наркотици в кръвта си – кокаин, амфетамини и марихуана. Според приятелката му той не взимал наркотици, а пиел "чай" за успокоение.

Делото продължава на 10 март. Очаква се на следващите заседания да бъдат представени и експертизи.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?