Свидетели не подкрепиха версията на Борислава, оплакала се от унизителен обиск

Борислава Латинова

Софийската районна прокуратура (СРП) е прекратила проверката във връзка с твърденията на 20-годишната студентка Борислава Латинова, че полицай Нели Върбанова от столичното Четвърто РПУ я е обискирала по унизителен начин на публично място, съобщиха в сряда от държавното обвинение.

Основната причина е, че очевидците, посочени от самата потърпевша, не са подкрепили в обясненията си нейната версия, посочват разследващите. Освен това твърденията на Борислава се опровергават и от видеокадрите, заснети от охранителните камери в района на Семинарията.

20-годишната студентка се оплака от действията на Върбанова в средата на октомври в интервю заедно с баща си Христо Латинов пред Нова телевизия. Тогава тя разказа, че е пътувала с трима свои приятели в кола, която била спряна за рутинна проверка. Впоследствие униформената я накарала да си вдигне блузата, оставайки гола до кръста, и ѝ бъркала в гащите без ръкавици.

"В хода на проверката са снети обяснения на посочените от Латинова очевидци, които се различават в значителна степен от твърденията на жалбоподателката. Последните не споменават за грубо отношение и бъркане под бельото на Латинова от страна на полицейския служител Нели Върбанова", посочват от СРП.

Самата Върбанова пък вече категорично отрече твърденията на момичето, заявявайки, че наистина я е обискирала, но в рамките на обичайна рутинна проверка. Тя мина и през изследване с детектор на лъжата, което според ръководството на МВР потвърждава думите ѝ.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?