Свидетелите по делото "Галеви" се явиха пред съда с "научено домашно"

Свидетелите по делото "Галеви" се явиха пред съда с "научено домашно"

Истинска комедия се разигра по делото срещу дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов.

Във вторник 18 от призованите свидетели не си спомниха да са плащали т. нар. "такса спокойствие", а хора, подавали жалби, че са пострадали от "момчетата" на Галеви, забравиха, че са бити.

Явно всички свидетелите бях здраво "подковани" и даваха само "правилни" показания. Това принуди съдът да бъдат направени три очни ставки.

Нито един от разпитаните шофьори на таксита от фирмата на основния свидетел Пламен Миланов не си спомни да е внасял пари за охрана от Галеви. Те дори не си спомниха, че колегата им Ивайло Иванов е бил пребит, въпреки че след инцидента всички са излезли на протест в центъра на Дупница.

Сервитьорка в дискотека също забрави, че станала жертва на обкръжението на национално известните бизнесмени и провалили се кандидат-депутати. Мартина Шишкова, за която собственикът на дискотека "Браво" Стоян Терзийски твърди, че била набита, обяви Галеви за нейни покровители.

Съдружникът на Терзийски Димитър Кацаров каза пред съда, че е бил принуждаван от бизнеспартньора си да лъжесвидетелства. Целта бе да се вземат пари от Пламен Галев и Ангел Христов, заяви Кацаров.

От загуба на памет във вторник страдаха и още свидетели.

На едно от предишните заседания срещу някогашните барети много свидетели заявиха, че са били изнудвани да плащат месечни "такси", за да упражняват бизнеса си. Ако откажели, както се случило на някои от тях, гардовете на двамата бизнесмени ги пребивали. Тогава Пламен Миланов заяви, че в Дупница се събира "такса спокойствие", която му е струвала по 1500 лева на месец.

Пламен Галев и Ангел Христов, които излязоха от ареста, за да участват в парламентарните избори, но се разминаха с кариерата на народни представители, са обвинени за създаване и участие във въоръжена организирана престъпна група за изнудване и нанасяне на телесни повреди.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?