Свилен Нейков поиска БФС да отнеме лиценза на ЦСКА

Министърът на физическото възпитание, младежта и спорта Свилен Нейков поиска във вторник Българския футболен съюз да отнеме лиценза на ЦСКА, тъй като клубът дължи над 1.6 млн. лева на министерството за наеми на спортни съоръжения и такса "битови отпадъци".

"Пуснахме искова молба до Софийски градски съд, а също така изпратихме сигнал до БФС с предложена реакция. Ние не можем да отнемем лиценза на ЦСКА. Това може да се направи от БФС и нека те да решат. Не можем директно да се намесим, а чрез инструменти и лостове се опитваме да реагираме", обясни Нейков.

"Армейците" са натрупали задълженията си по договора с ДАМС от 2006 година за наем на стадион "Българска армия", комплекс "Червено знаме" и тренировъчната база на Панчарево. До момента ЦСКА не е погасила дори част от задълженията си, въпреки че собствениците от "Титан" обещаха до 5 октомври да направят първата вноска от 150 000 лева.

Проблемите в ЦСКА обаче не се изчерпат само с натрупаните задължения. Треньорът Любослав Пенев все още не е отговорил официално дали ще продължи да води "червените", след като подаде оставка в края на миналата седмица. Въпреки това Пенев води тренировката на отбора във вторник, като окончателният му отговор се очаква в близките дни.

Свилен Нейков съобщи още, че се планира изграждането на нов национален стадион. Докато обаче не бъде завършено изграждането на многофункционалната зала в столицата, проектът няма да бъде стартиран, уточни Нейков.

Споделяне

Още от Спорт