Свинаров отрече проблеми с втория контингент за Ирак

Министърът на отбраната Николай Свинаров опроверга заместника си Илко Димитров, който вчера съобщи за проблеми при набирането на кадри за втория български контингент за Ирак.

Днес Свинаров отрече да има напрежение около набирането на втория контингент за Ирак. По думите му, цитирани от БТА, дори записалите се били повече от необходимите за участие. От 305 души, преминали медицинските прегледи, 298 са одобрени.

Според Свинаров контингентът ще бъде попълнен в срок, министърът очаква той да се сформира до края на октомври. Той уточни, че това не означава, че контингентът ще бъде съставен само от кадрови военни и в него няма да има резервисти, ако отговарят на условията и са по-добри специалисти от действащите военнослужещи.

Вчера заместникът му Димитров заяви, че във втория български контингент за Ирак ще бъдат засилени цивилните в мисията, с оглед всекидневните задачи в Кербала.

В отговор на въпрос министър Свинаров днес каза още, че скоро ще има тежки наказания за отзованите от Ирак трима български военни.

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?