Свинският грип взе първата си жертва и в Аржентина

Тримесечно бебе почина в Аржентина от новия грип А(H1N1). Това е първият смъртен случай от болестта в страната, съобщиха информационните агенции.

Броят на заразените с новия грипен вирус в Чили и Аржентина нараства през този сезон, предхождащ навлизането на зимата в южното полукълбо.

Министерството на здравеопазването на Аржентина съобщи, че не знае как бебето се е заразило с вируса.

Броят на починалите от този грип в САЩ достигна 46 души след неотдавнашната смърт на дете в щата Минесота. Местните здравни власти уточниха, че детето е имало и други здравословни проблеми и е починало миналата седмица.

Властите в Квебек, Канада, съобщиха за седми смъртен случай от А(H1N1), а в страната досега са потвърдени над 3600 случая на заболяването.

В Израел са регистрирани нови 14 случая, с които броят на засегнатите в страната стана 131. Част от заразените пътували неотдавна в самолет от Манчестър, съобщи израелското министерство на здравеопазването.

Йорданските здравни власти съобщиха, че са открили два нови случая на грип в страната у две момичета, върнали се неотдавна от чужбина, без да уточняват от коя страна. Двете деца са напълно изолирани от другите пациенти в болницата и са в добро състояние.

Сред мерките, които Йордания взима в борбата с новия грип, добил известност като свински, е избиването на около 600 диви прасета в северната част на страната.

По данни на Световната здравна организация до вчера, 15 юни, 76 държави официално са съобщили за 35 928 случая на заболяване от новия грип, а 163 души са починали.

Директорката на Световната здравна организация Маргарет Чан предупреди в Ню Йорк на форум, посветен на въпросите на световното здравеопазване в условията на икономическа криза, че сегашната пандемия от свински грип може да разруши здравните системи на бедните страни.

Споделяне

Още от Свят