Свищов обявява траур за погребението на откритото в река Лим момче

На 28 април в Свищов ще бъде погребението на тленните останки на 15-годишния Светослав Колев, открит след 20-дневно издирване в река Лим, съобщиха от общинската администрация. Общинският съвет ще вземе решение за обявяването на общоградски траур в деня на погребението, допълниха оттам.

Тялото на Светослав, който е сред 12-те жертви на автобусната катастрофа на 4 април, беше открито вчера от български спасители на 40 км от мястото на инцидента. Спасителите продължават издирването на 14-годишната Антоана Евтимова. Все още няма възможност да се изтегли катастрофиралия в реката автобус, от щателния преглед на който се очакват данни за причината за катастрофата на 4 април.

В понеделник по обед траурната процесия с тленните останки на Светослав е отпътувала от Приеполе за България с транспорт, осигурен от община Свищов, многопрофилната общинска болница и съюза на погребалните фирми в България.

Предвижда се траурната церемония в сряда, 28 април, да започне в 10 ч. в църквата "Св. Троица", където бе извършено опелото и на останалите загинали деца.

Споделяне

Още от България