Свлачища затрудняват движението на някои влакове

Свлачища вследствие на обилните валежи са затруднили движението на влакове в някои части на страната, съобщиха във вторник от БДЖ.

Заради свличане на земна маса е прекъснато движението в района на гара Ихтиман, между Горна баня и Захарна фабрика и между Варвара и Долене.

Късно в понеделник скална маса е паднала върху покрива на вагон на пътническия влак Пловдив – Костенец в района на спирка Бойка. Няма пострадали при инцидента, но е активирано свлачище и движението на влакове в района е преустановено, информират от БДЖ.

В момента пътническите влакове между Пловдив и София се движат до гарите Костенец и Септември. В участъка между тези две гари, където се намира активираното свлачище в района на спирка Бойка, пътниците ще се транспортират с автобуси, осигурени от БДЖ.

Ускорените бързи и бързите влакове от София до Варна и Бургас и в обратната посока продължават да се движат по обходния маршрут през Карлово.

Към 7:10 ч. сутринта е активирано свлачище и в участъка между Горна Баня и Захарна фабрика. Влаковете от и за София от Перник и Югозападна България ще се движат до гара Горна баня.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?