Свлачище затрупа къщи и прекъсна път в Пазарджишко

Сн. Архив

Огромно свлачище затрупа няколко къщи и прекъсна път към водноелектрическа централа в пазарджишкото село Сестримо, предаде Нова телевизия.

Общината е пред бедствено положение заради рухналите тонове земна маса.

Свлачището се е активизирало, след като над селото се излял пороен дъжд. Първо пропаднал главният път, който води към ВЕЦ "Сестримо". След това се свличат тонове пръст и скали и откъсват още един път.

На косъм от трагедия се разминават три семейства, чийто къщи свлачището е затрупало. Потърпевшите семейства смятат, че причина за бедствието не е само дъждът, а и липсата на изградени канавки.

През нощта токът в селото е прекъснат, защото при бедствието бил повален електрически стълб и били скъсани жиците. В тъмното потърпевшите семейства са били евакуирани от къщите си.

Около 50-има работници от ВЕЦ "Сестримо" остават без достъп до работните си места. Тежка техника се опитва да разчисти затрупания път в селото и да осигури достъп на семействата до домовете им.

Свлачището е обхванало площ от 4 декара, а местната власт няма средства да се справи с проблема. Ето защо следващата седмица община Белово ще иска пари от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии.

Споделяне

Още от България