Свободен вход в новия спортен комплекс в столичния район "Възраждане" до неделя

В началото на септември започва изграждането и на парка

През почивните дни столичани ще могат да изпробват безплатно най-новия спортен комплекс в столичния район "Възраждане", съобщи кметът Йорданка Фандъкова, която откри обекта.

Спортният комплекс е най-голямото съоръжение като част от тригодишната програма на София, която ще бъде спортна столица на Европа през 2018 г.

Новата спортна зона се намира на ул. "Българска морава" 2, в жк. "Зона Б-5" и е част от парка "Възраждане". Простира се на площ от близо 24 декара и предлага условия за спорт във всички възрастови групи.

Има три игрища за мини футбол, три тенис корта, игрище за плажен футбол и плажен волейбол, пързалка за кънки и хокей на лед, игрище за стрийтбол, игрище за петанк, покрита площадка с 8 тенис маси, игрище за деца и детска площадка.

Разполага и с преместваеми трибуни за 150 седящи места, като по този начин се дава възможност да се правят турнири и състезания.

Алеите и детските площадки са достъпни за всички безплатно.

Работното време на спортния комплекс е всеки ден от 8 до 22 часа, като касата работи до 21.30 часа. Информация за цените може да бъде получена на тел. 02 829 19 56 и 0884 467 264.

Инвестицията възлиза на над 3 млн. лв., като средствата са по европейската инициатива "Джесика" (JESSICA) чрез Фонда за устойчиво градско развитие на София.

Управлението на комплекса е възложено на общинското дружество "Спортна София".

Столичният кмет отбеляза, че е много важен ефектът от реализирания комплекс. На площадката на "Спортна София" в Борисовата година всекидневно спортуват между 250-300 души, а на новия спортен обект капацитетът е два пъти по-голям, предвидено е на час едновременно да могат да играят около 150 човека, посочи Фандъкова.

В началото на септември ще започне работата по следващия етап от изграждането на парк "Възраждане". Това е паркова част, която ще се простира на площ от 60 дка, каза Фандъкова.

През тази година в София ще бъдат пуснати още 7 нови фитнес площадки на открито. Три от тях вече са готови и се ползват в районите "Възраждане", "Овча купел" и "Красна поляна".

В парковете "Борисова градина", "Заимов" и Княжевска градина монтирахме нови фитнес маси на открито, каза Фандъкова.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?