Свободното движение на хора може да продължи до две години след Брекзита

Свободното движение на хора може да продължи до две години след Брекзита
Свободното движение на европейски граждани във Великобритания ще продължи най-малко две години след Брекзита като част от преходното споразумение, съобщи Ройтерс.
 
Първият пълен кръг на преговорите за британското излизане от ЕС приключи вчера с малко направени компромиси. Продължават да съществуват различия относно защитата на бъдещето на гражданите, които живеят извън страните си.
 
Великобритания трябва да напусне ЕС до края на март 2019 г., след като на референдума на 23 юни миналата година много британци подкрепиха Брекзита с цел да ограничат имиграцията и да си върнат правомощия, които в момента са предадени на Брюксел.
 
Някои високопоставени членове на правителството на Тереза Мей, включително финансовият министър Филип Хамънд, настояват за преходен период, който да защити икономиката и да запази доверието на бизнеса. 
 
Според плана на Хамънд, гражданите на ЕС ще запазят свободното си движение във Великобритания до две години, съобщава в. "Таймс". 
 
Вестник "Гардиън" цитира високопоставен източник от британското правителство, според когото свободното движение може да продължи до четири години.
Засега няма коментар от канцеларията на Тереза Мей.
Споделяне

Още по темата

Още от Европа