Сводник убит в София и неуспешно покушение във Велико Търново

34-годишен мъж бе убит в петък рано сутринта в столичния квартал "Света Троица", съобщи пресцентърът на МВР. Софиянецът с инициали К. М. е разстрелян в близост до казино край блок 298 в квартала, в който живеел без адресна регистрация. Сигналът за инцидента е подаден малко след полунощ, уточниха от полицията.

Според информация на Mediapool зад инициалите стои лице на име Кочо Михайлов с прякор Чочо Циганина. Неофициални източници заявиха, че той се е занимавал със сводничество.

Стрелбата с автоматично оръжие е открита по него, когато паркирал автомобила си. При огледа са установени многобройни огнестрелни рани по тялото.

Убитият имал регистрации за грабеж, изнудване и хулиганство. Два пъти е бил и осъждан - за измама, включително и на данъчните власти. Присъдите са от 2006 г. и 1998 г. Причините за покушението не са известни, извършителите също.

Друг криминално проявен мъж бе прострелян късно в четвъртък във Велико Търново. Айдън Юсеинов е приет в областната болница, опериран е, няма опасност за живота му.

Той е прострелят с три куршума от друг криминално проявен. Вероятната причина за нападението е стара вражда между два бандитски клана във Велико Търново. Жертвата Юсеинов е известен сред криминалния контингент на Велико Търново, има богато криминално досие за побои, грабежи и изнасилвания, твърдят от полицията.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?