СЗО дала висока оценка на България за справянето с пандемията от Covid-19

СЗО дала висока оценка на България за справянето с пандемията от Covid-19

Световната здравна организация (СЗО) е дала висока оценка на България за справянето с пандемията от Covid-19 по време на видеоконферентна среща между регионалния директор на СЗО за Европа д-р Ханс Клуге и министъра на здравеопазването Костадин Ангелов.

По думите  на д-р Клуге към момента България успешно преодолява предизвикателствата на Covid-19. Регионалният директор на СЗО за Европа e подчертал, че  СЗО подкрепя страната ни в усилията за ограничаване разпространението на коронавирусната инфекция и последствията от нея.

Министър Ангелов и д-р Клуге обсъдиха и Двугодишното споразумение за сътрудничество за периода 2020-2021 г. между Министерството на здравеопазването и Регионалния офис на СЗО за Европа. Общите усилия ще бъдат насочени към осигуряване на универсално здравно покритие и имунизационно покритие за населението на страната. България и Световната здравна организация ще си сътрудничат и за намаляване на рисковите фактори, водещи до висока заболяемост от незаразни болести. Във фокуса на Двугодишното споразумение за сътрудничество е и развитието на интегрирана национална здравна информационна система.

Проф. Костадин Ангелов благодари за подкрепата от страна на СЗО по време на пандемията и изрази надежда за бъдещо продължаване и разширяване на сътрудничеството.

Споделяне

Още от Коронавирус

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?