Тахир: Орден за Доган - само при излизане в "заслужен отдих"

Орден "Стара планина" не приляга на Ахмед Доган, смята лидерът на Националното движение за права и свободи (НДПС) Гюнер Тахир.

"Ако, както при Татово време, се даваше орден "Стара планина" за излизане в заслужен отдих, то аз съм "за" с това високо отличие да бъде награден Ахмед Доган, каза днес в Кърджали Гюнер Тахир, цитиран от БТА.

След кампания на в. "Труд" правителството предложи на президента, а Първанов подкрепи идеята, лидерът на ДПС Ахмед Доган да бъде награден с държавно отличие по случай 50-годишнината си и заради опазването на етническия мир в България.

Според Гюнер Тахир уникалният български етнически модел не е дело нито на една партия, нито на един човек, а е в резултат на вековното мирно съжителство на всички български граждани от различни вероизповедания и етноси.

Тахир каза, че за последните 14 години лидерът на ДПС не се е изявил нито като политик, нито като законодател или в изпълнителната власт. В същото време всички помним как преди 6-7 години Ахмед Доган обяви, че е милионер, отбеляза Тахир. Сега е моментът според него Доган да обяви с какъв бизнес се е занимавал.

Лидерът на НДПС отправи обвинения към шефа на ДПС, че откакто е коалиционен партньор на управляващото мнозинство, той се е превърнал в най-големия комисионер в държавата.

По думите му от две и половина години всеки по-голям инвеститор от съседна Турция или местен бизнесмен, каквото и да се опита да започне, то задължително минава през кабинета на Ахмед Доган.

Споделяне

Още от България