Тайланд изпраща всички дебели полицаи на лагер за отслабване

Тайланд изпраща всички дебели полицаи на лагер за отслабване

Полицейските управления в Тайланд изпращат най-дебелите си полицаи на лагер за отслабване, като част от националната програма, наречена "Унищожаване на кореми".

Програмата привлече вниманието на медиите по света, след като снимки на дебели потящи се полицаи, бяха разпространени в интернет.

 

"Проблемите на дебелите полицаи са ужасно много", казва старши сержант-майор Сорнпеч Чантарак, чиято роля е да налага спазването на диетата по новата програма.

"Работиш бавно и се движиш бавно, докато се поклащаш. Това е неприемливо, ако си полицай, натоварен със задачата да арестуваш престъпници, тъй като трябва да си бърз и ловък", добавя той.

Сега полицейските управления в Тайланд изпращат служителите си с най-голямо наднормено тегло в Централния полицейски участък в град Пак Чонг. Там те участват в програма с интензивна физическа активност, предназначена да стопи коремите им.

Всяко управление ще изпраща периодично до трима полицаи с наднормено тегло. Те ще карат велосипеди, ще тренират и ще приемат само здравословна храна, богата на протеини, за да свалят нужните килограми.

Всеки полицай в лагера има специална лична карта, в която се отбелязва неговия прогрес – теглото му преди и след програмата.

Снимките, публикувани на Фейсбук страницата на "Обичам полицията" (Love Police), се радват на внимание, а повечето коментари са положителни.

Споделяне

Още от Общество