"Тайм" обяви премиера на Индия за "Човек на годината"

Премиерът на Индия Нарендра Моди бе определен за "Човек на годината" от читателите на американското сп. "Тайм".

За Моди са гласували близо 16 на сто от участниците в анкетата, а останалите - за друг от общо 50-те кандидати.

Въпреки читателското признание, Моди не е включен в крайния списък с имената на 8 души, огласен в понеделник от главният редактор Нанси Гибс по телевизия Ен Би Си. Именно главният редактор на списанието ще вземе и окончателното решение кой да стане "Човек на годината" на "Тайм", а то ще бъде оповестено на 10 декември.

В интернет допитването на "Тайм" са участвали около 5 милиона читатели на изданието. Моди е получил 16.2 процента от гласовете. На второ място са участниците в протестите срещу полицейските жестокости в град Фъргюсън, САЩ – 9.2 процента.

Последен в челната тройка е Джошуа Уон, активен участник в хонконгските демонстрации, със 7 на сто от гласовете.

На четвърта позиция е пакистанската правозащитничка Малала Юсуфзай с 4,9 на сто. На пета - медиците, участващи в борбата с епидемията от ебола, с 4,5 процента. Руският президент Владимир Путин е останал на шесто място с 4.3 на сто от читателските предпочитания.

Нарендра Моди оглавява индийското правителство от май 2014 г. По време на кампанията си той обеща по-специално да вдъхне нов живот в индийската икономика, да върне в страната чуждестранните инвестиции, да построи 100 градове от нов тип и да създаде за 10 години 250 милиона работни места, припомня РИА Новости.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?