"Таймс": Между 30 и 40 опозиционни депутати ще подкрепят споразумение на Мей с ЕС

"Таймс": Между 30 и 40 опозиционни депутати ще подкрепят споразумение на Мей с ЕС

Между 30 и 40 депутати от опозиционната Лейбъристка партия са готови да подкрепят споразумение за Брекзит, което британската премиерка Тереза Мей се опитва да постигне с Европейския съюз, съобщи днес лондонският вестник "Таймс", цитиран от Ройтерс.

Вестникът се позовава на неназовани депутати. За да спечели вота в парламента, Мей има нужда от гарантирана подкрепа на около 320 депутати в 650-членната долна камара.

Тя разполага с 315 и управлява с работно мнозинство от 13 гласа благодарение на споразумение с 10-те депутати на северноирландската Демократична юнионистка партия. Недоволни в собствената ѝ консервативна партия обаче твърдят, че около 40 от нейните депутати могат да гласуват срещу споразумението ѝ с Брюксел.

Според "Таймс" между 30 и 40 лейбъристки депутати може да не послушат своя лидер Джереми Корбин и да гласуват за споразумението за напускане на ЕС, което Мей се надява да постигне до края на годината.

Преговарящите за Брекзит от ЕС смятат, че постигането на споразумение е "много близко", предаде Ройтерс миналата седмица, цитирайки дипломатически източници. 

Споделяне
Още по темата
Още от Свят

Как си обяснявате акцията на прокуратурата с обиски и арести в президентството?