Тайванки отлагат раждането за 2011 г. заради бонуси

Много бременни тайвански жени се опитват да отложат раждането до 2011 г., за да получат обещаните от правителството бонуси по повод стогодишнината от създаването на републиката, която е част от Китай, предаде ДПА, позовавайки се на местен всекидневник.

Според вестник "Либърти таймс" два града - Тайпе и Ню Тайпе, планират да дадат парични бонуси за бебетата, родени през 2011 г., за да отбележат стогодишнината от създаването на Китайска република Тайван.

Програмата предвижда всяко бебе, родено през 2011 г., да получи 20 000 тайвански долара (680 американски долара), ако един от родителите е жител на столицата Тайпе или новосъздадения град Ню Тайпе, който е с население от 3.8 милиона души.

Вестникът цитира акушер-гинеколог, който споделя, че вече пет бременни жени са го помолили за отлагане на планирани раждания със секцио до началото на 2011 г.

Тайван твърди, че е суверенна република, призната до момента от 23 страни, но Китай гледа на него като на отцепила се провинция, очакваща обединение с континенталната част на страната, отбелязва ДПА.

Споделяне

Още от Свят

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?