Тайвански фолклорен фест оживява в софийски фотоспомени

Трупата в Тайнан

Фотоспомените си от невероятно пътуване до другия край на света  - далечен Тайван, представят момичетата от софийската танцова формация "СОФИСТИК-ЖИВО” на 3 декември в столичния културен център "Люлин”. Трупата бе единственият български участник в  международния фолклорен фестивал "Нан Йънг”, провеждащо се в град Тайнан и носещ древното му име. Тазгодишното му издание бе в началото на октомври.

На сцената в Тайнан момичетата от трупата не само представиха магията на българските фолклорни и съвременни танци, забавляваха се със свои връстници от различни държави, завързаха много приятелства, но и откриха нова творческа страст – фотографията.

Сега  младите танцьорки ще споделят със своите приятели запечатаните от фотообективите им невероятни моменти на и извън сцената в Тайнан и ще сложат началото на празненствата послучай 30-годишния юбилей на формацията си като открият фотоизложбата "ТАЙВАН - БЪЛГАРИЯ - една екзотична взаимност"(Преживяно с любов и вълнение от "СОФИСТИК-ЖИВО”).

"Няма да ви заслепим със суперпрофесионални кадри, но ще ви потопим в един непознат за България, далечен и екзотичен свят, в който се влюбихме!”, казва Елина Топалска, ръководител на формацията.

"Благодарни сме, че животът ни даде шанса да отидем на място, където хората отдавна не измерват времето с часове, а с импулс за съзидание и желание за напредък... Място, където щастието не се излъчва през очите, а грее от душите. Където всичко се прави в името на хармонията, естетиката и прогреса!”, допълва тя.

"Чрез моментите и спомените, които успяхме да запечатаме на снимки, ще се опитаме да ви потопим в преживяното. Надяваме се да успеем...и  ще се радваме искрено, ако чрез  разказите си ви предизвикаме да пътувате – в мечтите, във въображението, в мислите си!”, канят момичетата от танцовата формация желаещите да съпреживеят емоциите от кадрите им.

Споделяне

Още от

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?