Такси рани 8 души в центъра на Москва

Такси рани 8 души в центъра на Москва

Такси се вряза в пешеходци на Червения площад в Москва късно в събота. Ранени бяха 8 души, сред които и двама мексикански граждани, пристигнали в Русия заради Световното първенство по футбол.

Според здравните власти травмите на 7 от ранените са леки, а само на един – по-тежки. В болница са настанени двамата мексиканци, една украинка и две рускини.

Първоначалната информация беше, че шофьорът на таксито е бил пиян. По-късно властите обявиха, че той не е бил под въздействието на алкохол.

"Имаше неприятен инцидент с такси. Шофьорът е загубил контрол", написа в Twitter кметът на Москва Сергей Собянин. Според източник на агенция "Интерфакс" водачът задрямал на волана и случайно натиснал педала на газта.

Водачът на таксито има шофьорска книжка, издадена в Казахстан. Пребиваването му в Русия било законно, имал всички необходими документи за работа. Шофьорът заявил, че заспал зад волана, след като работил цяла нощ. Мъжът опитал да избяга от мястото на инцидента, защото се уплашил.

Срещу таксиметровия шофьор е заведено наказателно дело за нарушение на правилата за движение. Самият той е задържан в ареста. Според събраните досега данни, водачът е от киргизки произход и е роден през 1990 г. В понеделник ще бъде определена мярка за задържане.

Споделяне

Още от Свят