Таксиметровият шофьор, заподозрян в изнасилване, остава в ареста

Таксиметровият шофьор Ангел Николов, задържан преди десетина дни по обвинение, че е пребил, изнасилил и ограбил клиентка в столицата, остава окончателно в ареста, реши в петък Софийският градски съд (СГС).

Според първоначалната информация от разследващите Николов е изнасилил момичето в хотела, в който тя е била отседнала, и до който той я е закарал. Двамата се познавали бегло, тъй като задържаният вече веднъж я бил возил, след като дошла в София да търси работа.

Защитата на Николов обаче поддържа тезата, че двамата се познавали добре и преди ареста му дори ходили заедно в заведение. Това се потвърждава и от две съобщения, изпратени от потърпевшото момиче на шофьора.

Въпреки това магистратите прецениха, че познанството им няма как да изключи възможността изнасилване все пак да е имало. В подкрепа на това предположение бе и представената съдебно-медицинска експертиза, според която пострадалата има множество
наранявания по лицето и тялото.

Обвиняемият не се призна за виновен и се оплака, че не му се предоставя възможност да се защитава адекватно, след което заяви, че се отказва от служебния си защитник. Добави и, че не знаел в какво е обвинен, тъй като зад решетките нямал достъп до медии.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?