Таксита край болниците не са минали технически преглед

Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" през изминалата седмица е проверявала таксиметрови автомобили в районите на болниците и в центъра, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

В района на болницата "Токуда" и на площад "Славейков" са били проверени 12 коли. Един от шофьорите се бил "разделил" с книжката си, тъй като карал с изтекъл акт. На други двама шофьори са съставени актове, защото нямали пътен лист за деня.

В района на болниците "Пирогов" и "Майчин дом", и на Националната кардиологична болница (III-та градска) са били проверени 29 таксита. Някои от тях не били минали на технически преглед, имало водачи без пътен лист за деня, както и такива с изтекли актове.

Един от шофьорите избягал и таксито му е вдигнато с паяк. То ще бъде оставено в областния отдел "Контролна дейност - ДАИ", София, и след като собственикът го потърси, ще му бъде съставен акт.

В районите на Военно-медицинската академия, Съдебната палата и автогара "Овча купел" са проверени 14 таксиметрови автомобила. Съставени са три акта, като констатираните нарушения са престой в активната лента за движение и неиздаване на фактури.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?