Таксита в София с прегради между пътниците и шофьора

Таксита в София с прегради между пътниците и шофьора

Големите таксиметрови компании в София поставят прозрачни прегради в колите, които отделят задните седалки от шофьора. Това е една от предпазните мерки за работа по време на епидемията от коронавирус.

Пътуването в такси става с маска. Шофьорите също масово работят с такива. Пътниците обикновено се возят на задната сделка.

"Имаме договори с няколко хемодиализи, където се возят хора, които са на хемодиализа. Автомобилите, които обслужват тези хемодиализи и болници, ще бъдат задължени да имат в близките дни такива прегради", каза Емил Игнатов пред БНР, управител на "Радио СВ такси".

Част от компаниите правят и дезинфекция на автомобилите на големи стоянки като Централната автогара или на летището.

Игнатов отбеляза, че монтирането на плексигласовите прегради в такситата няма да затруднява общуването на водача с пътника, както и плащането на сметките.

В първите два месеца от обявяването на епидемията от коронавирус в България бизнесът на таксиметровите компании пострада сериозно, тъй като и хората ограничиха пътуванията си. Някои от тях прибегнаха да предлагането на алтернативни услуги. От "Йелоу такси" например вече правят доставки на документи, храна, стоки и други на територията на София и района. Предлагат и съдействие при проблеми с личния автомобил на пътя, както и наемане на кола с шофьор за по-дълго време като час или два.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?