Талибаните заплашиха принц Хари с убийство

Талибаните си поставиха за цел да убият британския принц Хари, който отново е на мисия в Афганистан, съобщи АФП, цитирайки техен говорител. Преди четири години принц Хари отново служи в Афганистан, но се наложи да бъде върнат от съображения за сигурност.

Талибаните заплашиха, че този път имат "стойностен план" за атака срещу третия в реда за наследяване на британския трон, който ще прекара четири месеца в силно укрепената база Кемп Бастион в южната провинция Хелманд. Той служи като пилот на хеликоптер Апачи.

”Ще направим всичко възможно да убием принц Хари и другите британски войници в Хелманд. За нас не е важно да го отвлечем. Ще го атакуваме и ще го убием", заяви говорителят Забихулах Муджахид пред АФП, цитирани от БГНЕС.

"Всеки, който се бие в нашата страна, е наш враг и ние ще направим всичко възможно да го убием", заяви Муджахид.

През 2008 г. принцът беше набързо изтеглен от Афганистан, след като тайната за присъствието му в страната беше разкрита.

Този път обаче армията разпространи снимки и видео с принц Хари в Афганистан още от самото начало. Министерството на отбраната съобщи, че всеки риск "е бил и ще продължи да бъде преценяван".

Споделяне

Още от Свят