Тандем Стоилов – Пенев ще води националния тим срещу Беларус

Тандем Стоилов – Пенев ще води националния тим срещу Беларус
Треньорът на Левски Станимир Стоилов - Мъри ще води националния отбор в квалификациите за Европейско първенство срещу Беларус на 2 и 6 юни. Това реши Изпълкомът на Българския футболен съюз (БФС) в сряда.  

Той ще заема поста само за тези два мача, след което ще продължи работата си само в Левски. Изпълнителният комитет на БФС назначи бившия национален треньор Димитър Пенев за главен мениджър на тима. Пената или чичо Пенчо, както е известен сред феновете, ще отговаря основно за наблюдаване на играчите, конкурентите на България в групата и ще има съвещателен глас при реденето на състава на националния отбор.

След оттеглянето на Мъри, начело на представителния тим най-вероятно ще застане чужденец. Пенев ще остане в щаба и след мачовете с Беларус. Преди избора на Стоилов, за поста се спрягаха имената на треньора на швейцарския Грасхопър Красимир Балъков и самия Димитър Пенев.

Рокадите в тима се наложиха, след като Христо Стоичков реши да изостави работата си с националите и замина за любимата му Испания, където пое застрашения от изпадане отбор на Селта.

При всички положения феновете на Левски и ЦСКА ще приемат със смесени чувства новоназначения тандем начело на националния отбор. По време на престоя му на поста преди, по време и след Световното първенство в САЩ през 1994 година, Пенев игнорираше тогавашния любимец на синята агитка Илиян Илиев. Феновете на “червените” от своя страна няма как да изпитват симпатия към Мъри, който спечели начело на Левски последната шампионска титла, една Купа на страната и вкара “сините” в Шампионската лига.

Споделяне

Още от България