Танкер с български моряк на борда е отвлечен до бреговете на Либия

Танкер с български моряк на борда е отвлечен до бреговете на Либия. Отвлеченият е бургазлията Георги Луизов, съобщиха от пресцентъра на община Бургас.  

Кметът на община Бургас Димитър Николов разговаря със съпругата му - Радостина Луизова и изпрати спешно писмо до външния министър Николай Младенов с молба за информация и мерките, които предприема българската държава.

По-късно Радостина Луизова разказа на пресконференция в Бургас, че е научила за отвличането на мъжа си от фирмата-оператор - варненската "Ви шипс" на 16 март. Съобщено ѝ било, че корабът е отвлечен на либийското пристанище "Тобрук", но мъжът ѝ бил добре.

Веднага след това Радостина говорила по телефона със съпруга си, който я успокоил, че е добре и всичко е наред. Вече втори ден обаче тя нямала телефоннавръзка със съпруга си и се притеснява за него. Затова търсила неколкократно фирмата от Варна, откъдето продължавали да я успокояват, че всичко с мъжа ѝ е наред.

Вчера следобед жената се обадила в МВнР, което според нея не било информирано за случая. Оттам ѝ казали засега да не предприема нищо и че ще я уведомят при развитие на ситуацията.

Споделяне

Още от България