Тарантино, Алмодовар и Лоуч в надпреварата на фестивала в Кан

Тарантино, Алмодовар и Лоуч в надпреварата на фестивала в Кан

Филмът на Куентин Тарантино за Втората световна война "Безславни копелета" е сред заглавията, които ще се състезават за голямата награда на Филмовия фестивал в Кан. Сред конкурентите са филмът на Кен Лоуч "Търсенето на Ерик" с участието на френския футболист Ерик Кантона и най-новите филми на Педро Алмодовар, Анг Лий, Джейн Кемпиън, предаде ББС.

Двайсет филма ще се състезават за Златна палма на тазгодишния фестивал, който ще се проведе от 13 до 24 май.

Куентин Тарантино, който през 1994 г. спечели Златна палма с "Криминале", е единственият американски режисьор в спор за наградата. Филмът с участието на Брад Пит разказва за група командоси от еврейско американски произход, които убиват нацисти. Действието във филма се развива по време на немската окупация във Франция.

73-годишният британски режисьор Кен Лоуч за девети път попада в конкурсната програма. През 2006 година филмът му "Вятърът в ечемичните ниви" спечели Златна палма.

Бившият футболист на "Манчестър Юнайтед" Ерик Кантона играе себе си във филма на Лоуч, който разказва за фенове на "Червените дяволи".

Испанският режисьор Педро Алмодовар ще участва в конкурсната програма с филма си "Прекършени прегръдки", в който участва тазгодишната носителка на "Оскар" за поддържаща женска роля във филма "Вики Кристина Барселона" Пенелопe Крус. Във филма на Алмодовар Крус играе проститутка, мечтаеща да стане актриса.

Споделяне

Още от