Търг на арт предмети на Леман брадърс събра 2.6 млн. долара

На търг на предмети на изкуството на фалиралата банка Леман брадърс в "Кристис" в Лондон бяха събрани 1.6 милиона лири (2.6 милиона долара), предадоха световните агенции. Това е повече от очакваното, но остава минимална част от дълговете за 613 милиарда долара на финансовата компания, фалирала през 2008 година.

Триметров знак от европейската централа на банката се продаде за 66 500 долара - над 15 пъти от определената му стойност, а плакет, който отбелязва откриването на офиса от британския премиер Гордън Браун се продаде за 45 400 долара.

Други продадени предмети включват мебелировка и творби на изкуството, сред които портрет на певицата Мадона от Гари Хюм, продаден за 115 735 долара.

Леман брадърс банкрутира през септември 2008 г. Това е най-големият фалит в историята на САЩ, който допринесе за развихрянето на една от най-тежките финансови кризи от Голямата депресия насам.

"Кристис" съобщи, че интересът в търга на Леман брадърс е бил необичайно висок с 1100 регистрирани участници, включително 330 по интернет. Това е рекорд на компанията за европейски търг.

Споделяне

Още от

Какво очаквате да свърши служебното правителство?