Търг за имот на пощите в Априлци тръгва от 865 хил. лв.

За 4 декември е насрочен търг с явно наддаване за поземлен имот на държавното дружество "Български пощи" в Априлци, Ловешко, чиято начална цена е 865 хил. лв. без ДДС. Това съобщиха във вторник от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, която след отказа на БСП да приватизира големи държавни активи се е съсредоточила върху продажбата на държавни имоти.

 

Продаваният сега имот е от 10 391 кв. м и приходите от търга ще отидат в силно закъсалите финансово заради намалената през тази година държавна субсидия "Български пощи".

 

Кандидатите да участват в процедурата ще трябва да купят срещу 500 лв. тръжна документация до 29 ноември и да депозират 100 хил. лв. без ДДС. Стъпката за наддаване е 50 хил. лв.

 

Поземленият имот e разположен в центъра на гр. Априлци – на ул.”Чуклата”, до хотелски комплекс "Априлци" (бивш хотел "Керамика"). Продава се заедно с попадащите в този имот сгради, трайните подобрения и трайно монтирания инвентар.

 

До участие в търга няма да се допускат офшорни дружества; лица, които имат просрочени публични задължения към българската държава, фирми в ликвидация, обявени са в несъстоятелност или са в такова производство, както и лица, осъдени за банкрут, допълват от агенцията.

Споделяне

Още от Бизнес