Търгът за тол системата отново спрян заради жалби

Търгът за тол системата отново спрян заради жалби

Отново е спряна обществената поръчка за избор на фирма, която да проектира, изгражди и въведе в експлоатация електронната система за събиране на тол такси от автомобилите над 3.5 т, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" в понеделник.

Това беше очаквано предвид подадените в петък три жалби срещу търга, който за година бе многократно обжалван и подновяван, а последно процедурата за подаване на оферти би отворена само за един ден и на 19 май – петък, постъпиха шест предложения за изграждане на тол системата.

Същия ден обаче в Комисия за защита на конкуренцията са постъпили жалбите срещу поръчката и до решението на антимонополния орган търгът се спира.

Процедурата се протестира от три компании, които са замесени и предишните случаи на обжалване на поръчката. Сред тях е чешката фирма "Толлнет" АД, която и през декември и през ноември 2016 г. е подавала жалби срещу поръчката. За "Ерба 96" това също е трета жалба за тол системата, като предишните са били внасяни през ноември и септември 2016 г. "Алтима България" е подавала само една жалби преди – през януари 2017 г.

Споделяне

Още по темата

Още от България