Търговец на килими опитва да спре коалиция "Да, България"

Снимка: БГНЕС

Нова жалба е постъпила срещу партията на бившия правосъден министър Христо Иванов "Движение Да, България", като този път тя е насочена срещу името на коалицията, в която влизат още "Зелените" и ДЕОС. За това съобщи във Фейсбук шефът на партийния щаб Антоанета Цонева.

"Нова жалба. Сега се обжалва решението на ЦИК от търговец на килими, който е искал да регистрира търговската марка "Движение Да България" в патентното ведомство и сега настоява за заличаването на регистрацията ни пред ВАС. Наистина не си дават сметка с какви хора си имат работа", коментира Цонева в петък.

Според информация на Mediapool жалбата е от човек с име Метин Деда, който претендира, че през декември миналата година се е опитал да регистрира търговска марка с името "Движение Да, България". Деда търгува с текстил.

Очаква се ЦИК да защитава пред съда решението си да регистрира коалицията "Движение Да, България"

В началото на седмицата окончателната съдебна регистрация на новоучредената партия "Да, България" беше спряна в последния ден преди крайния срок. Това попречи на формацията да се яви самостоятелно на изборите, но пък за един ден бе договорена коалиция със "Зелените" и ДЕОС. Спешно бяха събрани и над 20 хиляди подписа (при необходими 2500), за да се регистрира коалицията пред ЦИК.

Споделяне

Още по темата

Още от България