Търговец на рапани и бивш борец бе взривен във Варна

БГНЕС

Бившият шампион по класическа борба и един от най-големите търговци на рапани в момента Йордан Харасимов беше взривен в колата си в петък сутринта в центъра на Варна, съобщи областното управление на МВР.

Инцидентът е станал около 8 часа на светофара до Икономическия университет във Варна. Колата "Ауди А6" се е движела от Морското училище в посока центъра, когато избухнал взривът .

52-годишният мъж е бил сам в автомобила. Той бил откаран в болница "Света Анна" в изключително тежко състояние и въпреки лекарската намеса е починал. Имал е открита травма на корема и шансовете да оцелее са били минимални, казаха от болницата.

Йордан Харасимов е бивш шампион по класическа борба и дългогодишен председател на клуба по класическа борба във Варна "Локомотив 93". Сега се занимава с търговия на риба, рибни продукти и рапани. Фирмата му "Север Кооп" е базирана във варненския квартал "Аспарухово". Според експерти в бранша той е сред най-крупните играчи на този пазар и със сигурност е най-големият по Северното Черноморие.

МВР отцепи района на взрива. Движението през кръстовището по бул. “Княз Борис І" и “Цар Освободител” е затруднено, минава се само през едното платно. Спряно е движението в посока спортната зала, както и към център от бул. “Приморски”.

При взрива автомобилът се е ударил в светофарната уредба, която също е повредена. Предполага се, че взривното устройство е било поставено под седалката на водача, но още не се знае дали бомбата е била задействана дистанционно или с часовников механизъм.

По-късно вътрешният министър Цветан Цветанов коментира в парламента, че Харасимов е имал конфликт в миналото със свой съдружник.

"Имало е конфликтни точки в последните 10 години от бизнеса, който е извършвал. Има негов съдружник, с който преди 5-6 години са се разделили, имало е някакви оплаквания и сигнали, които са подавали един срещу друг", обясни МВР шефът без да влиза в детайли.

Министърът потвърди, че става въпрос за взрив, поставен под седалката в колата. Въпреки че експлозията избухна в центъра на Варна посред бял ден Цветанов за пореден път обяви, че тежката организирана престъпност била с "прекършен гръбнак", но "не може да се даде гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?