Търговски център на околовръстното в столичния кв “Люлин“ отваря врати напролет

Търговски център на околовръстното в столичния кв “Люлин“ отваря врати напролет

Нов търговски център започна да се изгражда в столичния квартал “Люлин“ на строящата се западна дъга на Околовръстния път на София, срещу вече действащия магазин “Баумакс“ (Baumax). Това съобщи в четвъртък инвеститорът “Стирлинг Пропъртис България“ (Stirling Properties Bulgaria), реализирал досега проекти като крайморския мол “Бургас Плаза“ и Европейския търговски център в София.

Предвижда се строящият се за 50 млн. лв. “Плаза Уест“ (Plaza West) да отвори врати през пролетта на 2014 г. Центърът ще се състои от различни по големина търговски площи, разположени на три нива. Общата площ за отдаване под наем ще е 25 600 кв. м, а разгънатата застроена площ ще е 37 750 кв. м. За посетителите е предвиден открит паркинг на две нива за 725 автомобила.

Голяма част от търговските площи вече са заети, съобщи инвеститора. Хипермаркет на “Карфур“ (Carrefour) ще се разположи върху 9500 кв. м. Френската верига за спортни дрехи и уреди Decathlon е наела над 3000 кв. м. Ще има и съвместен магазин на търговската верига “Зора” и мебелната къща “Homey” върху 2650 кв. м. Кино “Арена” ще отвори шест зали, магазини за дрехи и обувки, аксесоари, козметика, черна и бяла техника и други стоки на водещи модни производители и световни марки, както и ресторант и заведения за бързо хранене. За най-малките е предвиден и специален детски кът.

“Сигурни сме, че “Плаза Уест“ ще се превърне в предпочитано място не само за живеещите в “Люлин“ и западните части на София, но и за всички столичани и гости на столицата”, коментира Таня Косева-Бошова, представител на компанията-инвеститор.

Центърът ще е достъпен и за хората, които ползват градски транспорт. На пешеходно разстояние от него има спирки на автобусните линии № 42, 81, 82, 111, както и тролеи №6 и 7.

Главен изпълнител на проекта е “АТ Инженеринг 2000“, архитектурният проект и интериорният дизайн са изготвени от архитект Илиан Илиев и неговото студио Planning, а консултанти по отдаване на търговските площи са 3D Retail Management и Colliers International.

Споделяне

Още от Имоти

Къде му е мястото на Бойко Борисов?