Търговци на пиратски компактдискове осуетиха данъчна проверка

Търговци на пиратски компактдискове в София осуетиха със сила проверка на данъчните, съобщиха в петък от Главна данъчна дирекция.

Докато инспекторите брояли дисковете без авторски права, продавачите със сила са издърпали кашоните от ръцете им и заедно изгонили данъчните от обектите. Служителите на ГДД потърсили съдействие от полицейските органи, но докато униформените пристигнат, продавачите избягали заедно с пиратските дискове.

В съобщението за случая от ГДД се цитира зам.главният данъчен директор Валентин Видолов, според който опитите за натиск върху данъчните няма да спрат проверките. "Ще продължаваме да вършим своята работа, защото всички търговци трябва да спазват правилата на лоялната конкуренция и българското законодателство", е заявил той.

От ГДД напомнят, че в резултат на проверките в София и Пловдив само от началото на август са иззети над 2600 компакт дискове, DVD и кутии с обложки. Конфискувани са и 2500 кутии цигари без бандерол, а от софийския пазар "Красно село" са иззети 550 л ракия и водка, опаковани в пластмасови бутилки от минерална вода и безалкохолни напитки.

Само за пет дни, от 1 до 5 август, при проверките по Южното Черноморие и в София инспекторите от "Оперативен контрол" са иззели над 3000 кутии вносни цигари без бандерол, 5200 компакт дискове със музика, софтуер и филми и над 600 литра алкохол без бандерол.

Споделяне

Още от Бизнес