Търговци на зърно укрили 12.5 млн. лв. ДДС

Търговци на зърно укрили 12.5 млн. лв. ДДС

Търговци на зърно от Североизточна България са укрили общо 12.5 млн. лева ДДС. Най-много - 2.4 млн. лв., е отклонил варненски търговец. Това е установила проверка на Националната агенция за приходите, съобщиха от ведомството.

На други трима производители и търговци на зърно от Североизточна България ревизиите са приключили с допълнително установени задължения за повече от 1.1 млн. лева.

В Добрич и Русе са приключили по 14 производства. Добруджанци са присвоили ДДС в размер на 1.805 млн. лв., а русенските търговци на зърно са се опитали да ощетят хазната с 2.684 млн. лв.

В Разград са приключили осем ревизии с допълнително установен ДДС за 2.3 млн. лв.

Четири ревизии в Търговище установили укрит данък от 1.4 млн. лв.

Шестима търговци на зърно от Шуменско пък са присвоили над 1 млн. лв. от ДДС.

130 000 лв. е установеният укрит данък при извършени три ревизии в Силистра.

Фиктивни адреси, на които никога не е имало регистрирани фирми, е най-честото нарушение, което са открили данъчните. Другата измама е извършване на сделки със зърно, без те да са придружени с финансово-счетоводни документи. Липсва деклариране на минимални площи, но е осчетоводено продажби на зърно в големи количества.

За първите шест месеца на годината инспекторите от териториалната дирекция за Североизточна България са извършили и приключили 936 ревизии, от които 69 са на производители и търговци на зърнени култури.

Споделяне

Още от Бизнес