Търново си иска обещаните 4.5 млн. лв. за пътен възел "Качица"

В обръщение до премиера Бойко Борисов и министъра на финансите Симеон Дянков общинските съветници от Велико Търново настояват да бъде осигурено финансиране за ремонта на пътен възел "Качица" в града. В края на октомври миналата година при посещение в старата ни столица лично Борисов обеща необходимите 4.5 млн. лева за довършването на едно от най-натоварените кръстовища по пътя София – Варна.

В документа, приет на днешното заседание на великотърновския Общинския съвет, се припомня, че са изпълнени препоръките за актуализиране на проекто-сметната документация съобразно икономическата криза.

От предвидените над 9 млн. лв., стойността на строително-ремонтните работи, нужни за довършване на обекта, са намалени на 4.5 млн. лв., но към настоящия момент финансиране

все още няма, се посочва в документа. Предишното правителство отпусна 5.6 млн. лева за стартиране на строителните работи по "Качица", но до края на мандата си не предвиди финансиране за завършването му, въпреки обещанията.

В писмото до премиера общинските съветници заявяват, че обстановката в този район на града става все по-сложна. Поради засиления трафик на тежкотоварните камиони по направление София-Варна, които се отклоняват през гъсто заселен жилищен квартал, се разбива уличната настилка, а проблемите през зимния сезон се задълбочават.

Споделяне

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?