Търси се купувач на търговищкото летище, но за реалната му цена от 1.4 млн. лева

След като правителството анулира договора за продажбата на бившото летище в Търговище, сключен от предишния кабинет на Сергей Станишев, то ще обяви нова тръжна процедура, но с начална цена от 1.409 млн. лева. Това съобщи транспортният министър Александър Цветков в петък по време на парламентарния контрол.

Според първата оценка на лицензираните оценители пазарната оценка на активите на летището е 445 235 лева, което е едва 10.49% от балансовата стойност на активите, стана ясно от проверката на сделката, назначена от министър Цветков.

Летището бе продадено през юли т. г. за 480 хил. лева на 20-годишния студент от Добрич Иво Петров, след като единствено неговата фирма бе допусната до търг.

В самата тръжна процедура са констатирани редица нарушения, сред които неспазване на необходимия срок за разгласяване на условията за търга и неспазване на изискванията за разгласяване на всички условия на търга.

Новата пазарна оценка на летище Търговище е за повече от 1.409 млн.лв, каза Цветков и допълни, че предстои обявяването на нова тръжна процедура за имота.

Споделяне

Още от Бизнес